Solidaritet!

Allmänt / engagemang / Permalink / 0
 
Efter allt mitt skrivande om Afrikagruppernas partnerorganisation ZIMCODD kanske du också vill bli medlem i Afrikagrupperna och i solidaritet engagera dig för en rättvis och bättre värld?!
 
Ett medlemskap i Afrikagrupperna kostar 240kr/år (eller 20 kr/år om du är arbetslös eller yngre än 25 år). Som hittat, eller hur! Här finns mer information och längre ner på sidan kan en klicka sig vidare för att bli medlem!
 
Afrikagruppernas rättvisefrågor är:
  • Rätten till din kropp. Mänskliga rättigheter, inklusive sexuella och reproduktiva rättigheter, bör vara utgångspunkten för allt utvecklingssamarbete. Konsekvenserna av att inte själv kunna bestämma över sin sexualitet, sin kropp och till exempel hur många barn man vill ha blir ett samhälle där människor fastnar i fattigdom och förtryck. Hiv är nära sammankopplat med dessa rättigheter, fattigdom och bristande jämställdhet.
  • Rätten till levnadslön. Tänk dig att du arbetar hårt, kanske på ett lantbruk elva timmar om dagen – och ändå inte har råd att ge dina barn bra mat? Rätten till en värdig försörjning är avgörande för att du, din familj och ditt samhälle ska fungera. Tätt knutet till dessa frågor är dem om hur vi konsumerar i olika delar av världen, och hur vi brukar vår jord och vårdar vårt klimat.
  • Rätten till Afrikas resurser. Hur kan det komma sig att länder som är rika på naturresurser ändå har fattiga befolkningar? Vad är anledningarna, vad kan vi göra åt det? Vi fördjupar oss i konsekvenserna av EU:s handelsavtal med afrikanska länder, landgrabbing, kapitalflykt och jakten på Afrikas råvaror, som bland annat görs med hjälp av våra pensionsfonder.
 Emma
Till top