Informationsarbete i Norrlands gruvorter

Allmänt, Zimbabwe / gruvindustri, informationsarbete / Permalink / 0
Så hur gick det med våra föreläsningar i Norrland, undrar ni säkert? Jo he gick som fint. Det var synd bara att inte fler personer dök upp (22 personer totalt). Vi borde annonserat i lokaltidningarna för att locka mer folk men de som kom tyckte att föreläsningarna var bra och ansåg att de hade lärt sig något nytt. Det roligaste var när folk stannade kvar och diskuterade gruvindustrin i Sverige och Zimbabwe med oss efter föreläsningarna.
 
Snö. Norrland. Det var ett tag sen...
 
Laddade!
Inför varje föreläsning delade vi ut flyers och bjöd in folk.
 
Första föreläsningen på Malmfältens folkhögskola i Kiruna. Synd att det var så få elever på skolan just de dagar vi var där...
 
Efter varje föreläsning sålde vi gåvokort och Röda bandet-smycken till förmån för Afrikagrupperna och deras samarbetsorganisationer i södra Afrika. Finns att kolla in och köpa här.
 
Sista föreläsningen på samiska museet Ájtte i Jokkmokk. Det var väldigt intressant att vara i Jokkmokk där gruvdebatten varit intensiv under flera år eftersom det i närheten av Jokkmokk, i Kallak, pratas om att starta en gruva vilket påverkar samernas rennäring och världsarvet Laponia. Enligt uppgift beräknas Sveriges regering ta beslut om gruvan i höst.
Till top